Ria, Ria, Hungária!

1466648373612

Mi sem álljuk már tovább, be kell valljuk, EB lázban égünk! 🙂 Zseniális amit a magyar fiúk letesznek nekünk a pályára minden mérkőzésen! Gratulálunk és köszönjük! <3

S mivel mindenki csipszet és ropit majszol mellettünk a meccseken, nekünk is egyre nehezebb ellenállnunk! 🙂 Épp ezért összegyűjtöttem nektek pár nasi ötletet, amivel tutira nem lőttök majd mellé! 🙂 Nem úgy, mint Cristiano Ronaldo a 11-est… 🙂

Nem mellesleg kiváló kardió edzésnek is, hiszen a pulzusszám végig az egekben, helyzetekkor a felugrálások akár félórányi lépcsőzésnek is megfelelnek…de a leghatásosabb akkor is a gólöröm. A magyar gólöröm! 😉

 

 

Kókuszcsók

(a Habcsók után szabadon)

 

  • 10 tojásfehérje
  • 50 g édesítetlen kókuszreszelék
  • 200 g zabpehely
  • 1 ek vanília aroma
  • xillit

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőpapírt kend be vékonyan (vagy spray-el fújd le) olíva olajjal. Keverd össze a tojásfehérjét, a kókuszt, a zabpelyhet, vaníliát, édesítőt. Pakolj a sütőpapírra evőkanálnyi adagokat. Süsd, amíg halványbarna nem lesz – kb 12-15 perce – majd tedd őket egy rácsra hűlni.

 

 

Pirított mandula

 

  • 200 g mandula
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt chili
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk őrölt fahéj
  • bors
  • 2 ek lenmagolaj

Forralj vizet és öntsd le vele a mandulát. Hagyd állni 5 percig. Majd öntsd le a vizet a manduláról, aztán engedj rá hideg vizet, hogy könnyen meg tudd hámozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe szórd a hámozott mandulát. Keverd össze a fűszereket az olajjal és öntözd meg vele a mandulákat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig, közben kétszer is rázogasd meg a tepsit, hogy a mandulák minden oldala piruljon. Ha kész, itasd le a felesleges olajat.

 

 

Sajtos cukkinicsipsz

 

  • 2 cukkini vékonyra szeletelve
  • reszelt parmezán

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és fektesd rá a vékonyra szeletelt cukkiniszeleteket. Reszeld rájuk a parmezánt és süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

 

 

Málnás pohárkrém

 

  • 125 g túró
  • 1 citrom
  • 0.25 l cukrozatlan habtejszín
  • 6 ek eritritol
  • 120 g málna

Keverjük össze a túrót 3 ek eritritollal, majd facsarjuk hozzá 1/2 citrom levét és keverjük habosra az egészet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan, fakanál segítségével keverjük a túrós masszához. Tegyük a túrókrémet a hűtőbe, amíg a málnapürét elkészítjük.

Pürésítsük a málnát botmixer segítségével, majd keverjük hozzá a másik fél citrom levét és az eritritolt ízlés szerint (kb. 3 evőkanál szükséges). Apró lyukú szűrőn passzírozzuk át az egészet, hogy a fölösleges lé távozzon és csak a sűrű málnapüré maradjon meg.

Tálaláskor tegyünk egy vékony réteg málnapürét a pohár aljába, majd kanalazzunk rá túrókrémet kb. a pohár feléig. Ekkor ismét egy vékony réteg málnapüré következik; majd túrókrémmel töltsük tele a poharat. Végül pár szem málnával díszítsük a tetejét.

 

 

Kókuszgolyó

 

  • 125 g túró
  • eritritol/xilit
  • 1 kk vanília aroma
  • 0,5 kávéskanál mandula aroma
  • 25 g apróra tört mandula
  • 30 g kókusz reszelék + kb. 10 g kókusz reszelék a beleforgatáshoz

Keverjük jól össze a túrót, az eritritolt és az aromákat, majd hagyjuk hűtőben állni 10 percig. Ezt követően keverjük hozzá az apróra tört mandulát és a kókusz reszeléket is, majd formázzunk tetszőleges méretű golyókat a masszából. Végül forgassuk meg a golyókat a kókusz reszelékben. Tálalásig tároljuk az édességet hűtőben.

 

 

Túrófánk

 

  • 250 g túró
  • 2 ek eritritol
  • 2 tk vanília aroma
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 6 ek zabkorpa
  • Olivaolaj

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd bő, forró olajba kanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából. Néha-néha megforgatva süssük készre őket. Tálaláskor porrá darált eritritollal hintsük meg a fánkokat.