Mi sem álljuk már tovább, be kell valljuk, EB lázban égünk! 🙂 Zseniális amit a magyar fiúk letesznek nekünk a pályára minden mérkőzésen! Gratulálunk és köszönjük! <3
S mivel mindenki csipszet és ropit majszol mellettünk a meccseken, nekünk is egyre nehezebb ellenállnunk! 🙂 Épp ezért összegyűjtöttem nektek pár nasi ötletet, amivel tutira nem lőttök majd mellé! 🙂 Nem úgy, mint Cristiano Ronaldo a 11-est… 🙂
Nem mellesleg kiváló kardió edzésnek is, hiszen a pulzusszám végig az egekben, helyzetekkor a felugrálások akár félórányi lépcsőzésnek is megfelelnek…de a leghatásosabb akkor is a gólöröm. A magyar gólöröm! 😉
(a Habcsók után szabadon)
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőpapírt kend be vékonyan (vagy spray-el fújd le) olíva olajjal. Keverd össze a tojásfehérjét, a kókuszt, a zabpelyhet, vaníliát, édesítőt. Pakolj a sütőpapírra evőkanálnyi adagokat. Süsd, amíg halványbarna nem lesz – kb 12-15 perce – majd tedd őket egy rácsra hűlni.
Forralj vizet és öntsd le vele a mandulát. Hagyd állni 5 percig. Majd öntsd le a vizet a manduláról, aztán engedj rá hideg vizet, hogy könnyen meg tudd hámozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe szórd a hámozott mandulát. Keverd össze a fűszereket az olajjal és öntözd meg vele a mandulákat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig, közben kétszer is rázogasd meg a tepsit, hogy a mandulák minden oldala piruljon. Ha kész, itasd le a felesleges olajat.
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és fektesd rá a vékonyra szeletelt cukkiniszeleteket. Reszeld rájuk a parmezánt és süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Keverjük össze a túrót 3 ek eritritollal, majd facsarjuk hozzá 1/2 citrom levét és keverjük habosra az egészet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan, fakanál segítségével keverjük a túrós masszához. Tegyük a túrókrémet a hűtőbe, amíg a málnapürét elkészítjük.
Pürésítsük a málnát botmixer segítségével, majd keverjük hozzá a másik fél citrom levét és az eritritolt ízlés szerint (kb. 3 evőkanál szükséges). Apró lyukú szűrőn passzírozzuk át az egészet, hogy a fölösleges lé távozzon és csak a sűrű málnapüré maradjon meg.
Tálaláskor tegyünk egy vékony réteg málnapürét a pohár aljába, majd kanalazzunk rá túrókrémet kb. a pohár feléig. Ekkor ismét egy vékony réteg málnapüré következik; majd túrókrémmel töltsük tele a poharat. Végül pár szem málnával díszítsük a tetejét.
Keverjük jól össze a túrót, az eritritolt és az aromákat, majd hagyjuk hűtőben állni 10 percig. Ezt követően keverjük hozzá az apróra tört mandulát és a kókusz reszeléket is, majd formázzunk tetszőleges méretű golyókat a masszából. Végül forgassuk meg a golyókat a kókusz reszelékben. Tálalásig tároljuk az édességet hűtőben.
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd bő, forró olajba kanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából. Néha-néha megforgatva süssük készre őket. Tálaláskor porrá darált eritritollal hintsük meg a fánkokat.