A tökéletes PCOS Amazon egy napja

busy

Íme egy tökéletes PCOS Amazon tökéletesen tökéletes napja  nagyvonalakban. Ezt azért írom le, mert elég sok PCOS-es lánnyal, nővel találkozom, akik szeretnének mindenben megfelelni a legjobb ajánlásoknak, de vajon lehet-e? Szerintem ez inkább legyen egy iránytű, és arra kérlek benneteket, hogy egészítsétek ki jótanácsokkal, ha valamit kifelejtettem volna 

 

0: Ételek előkészítése, alapanyagok kimérése, étrend tervezése, számolása előző nap, nyilván ne aznap találjuk ki az étrendet. Amit kell este meg is főzünk másnapra.

1: Reggeli: 7:00, megfelelő ch, rost, fehérje, zsír bevitel, kávé szóba se jön tejjel, max magában, és csak ez az egy aznap.

2: Tízórai: 9:30, munkahelyen, ellenállva mindenkinek aki édességgel kínál. Hősök vagyunk. Apropó munkahely. Nem vagyunk idegesek, nem engedjük, hogy a stressz belopja magát az életünkbe, rontva ezzel az egészségünket. A stressz az egyik legnagyobb veszély a PCOS kapcsán.

3: Ebéd: 13:00, megfelelő ételek természetesen. Desszert: csak az a biztos amit viszünk. Még mindig nem stresszelünk.

4: Uzsonna, hazajövetel előtt, kb 16:00. Utána elintézzük a háziasszonyi/feleség/anya feladatokat. Természetesen egy villamosmegállóval hamarabb szállunk le, hogy sétálni kelljen, természetesen nem a bejárat előtt parkolunk a bevásárló központnál, hanem vagy 150 méterre, stb. SÉTA!

5: Délutáni edzés, erősítés, ez esetenként estére csúszik, semmi gond, mert a tesztoszteron szint ilyenkor magasabb, így épül az izom a legjobban. Nyilván megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjebevitelre szükség van, amit nem kell beleszámolni az étrendbe (hurrá, itt lehetünk spontánok). Ha otthoni az edzés, akkor minimum 30 perc, ha HIIT akkor kb 20 perc, szuper ez a játszótér, itt lehet HIITzni, amíg a gyerek játszik. Vagy egy parkban. Vagy otthon. Én egyébként erdőben szoktam. Stresszkezelés is egyben.

6: Vacsora: 19:00, mint a Mr és Mrs Smith-ben. Csak mi persze magunknak főzünk. Az a biztos. Ha nem volt délutáni, akkor esti edzés, vacsi után egy órával minimum.

7: Fekvés: 22:00, mert a kortizol szint ilyenkor elég alacsony, kb 23:00-kor a legalacsonyabb, így ez az ideális időpont az alváshoz.

8: Minimum 8 óra alvás a kiegyensúlyozott napokért.

 

Nem is tudom… Neked mennyire sikerül odafigyelni legalább az alap időbeosztásra? Hol csúszik meg leginkább??? Mi az, amit elhanyagolsz miatta?