3 gyümölcslé, amit ihatsz edzés után

smoothies

Amikor PCOS-ed vagy IR-ed van akkor mindenképp odafigyelsz az apró részletekre is. (remélhetőleg). Sokan szembesülnek azonban azzal, hogy nehéz megválasztani az edzsé utáni gyors szénhidrát bevitelt, amit el tudsz magaddal vinni, ami vitamindús is, ami felüdít, és gyorsan felszívódik. Ilyenkor jó ötlet a gyümölcslé. Adja magát, hogy dobozos gyümölcslevet vegyél, de az igazság az, hogy kis kreativitással te magad is elkészítheted a megfelelő gyümölcslevet amit aztán magaddal vihetsz.

Az egyik legjobb befektetés ha PCOSed van, egy gyümölcscentrifuga. A másik a turmixgép, mert ezekkel olyan reggeliket és uzsonnákat, üdítőket tudsz pillanatok alatt rittyenteni magadnak, hogy egyszerre már nem is tűnik unalmasnak, vagy éppen bonyolultnak egy-egy étkezés kitalálása.

Most hoztam nektek 3 gyümölcslé receptet, ami kitűnő választás lehet edzés utánra is.

 

3×4 koktél: 3 alapanyag, mindenből 4 db.

Én átlagos gyümölcsméreteket választottam, így az alábbi arányokkal dolgoztam:
600 gramm alma
600 gramm vérnarancs
230 gramm sárgarépa.

Attól függően, hogy milyen gyümölcscentrifugád van, meg kell, vagy nem kell meghámozni a gyümölcsöket, feldarabolni a répát, és utána mehet is a cenrifugázás.  700 ml lett hab nélkül. 100 ml ch-tartalma átlagosan 15 gramm ch-t tartalmaz, így egyszerre 65 ml (70 ml) iható. Ezt érdemes felhígítani kb 200 ml-re vízzel 🙂

 

NGA koktél

300 gramm narancs
300 gramm grapefruit
250 gramm alma

 

Kivi csoda koktél

300 gramm kivi
250 gramm alma
200 gramm mandarin