Mit sportolj nyáron?

nyári futás

Aki régebben is olvasta írásaimat, annak nem lesz meglepetés, ha azt mondom, hogy a mai tudásunk szerint a súlyzós és a kardió edzések is kellenek PCOS esetén. A súlyokkal vagy saját testsúllyal való edzés és a kardió kombója a hatékony. Melyek tehát azok a sportok, amelyekkel formába lendülhetsz? Legyenek jópofák, élvezhetőek, egyedül is kivitelezhetőek? Összeszedtem pár hatékony és tipikusan nyári sportot. A legtöbbhöz ráadásul még csak pénz sem kell.

Gyors séta: Nem a legintenzívebb sport, de hasznos lehet, amikor kezdő vagy, vagy ha ízületi fájdalmad van. Elképzelhető, hogy a térded vagy a csípőd fáj annyira, hogy futni nem tudsz. De a séta, ha gyors, akkor megfelel kardiónak. Kombinálhatod kitöréses lépésekkel, ha bírja a térded.

Futás: Igyekezz minél jobban figyelni arra, hogy kíméld a térded! Ne fuss betonon, és válassz jó futócipőt. Ha van edződ, akkor ő majd segít eldönteni, hogy mennyit fuss egy héten. Ha nincs, akkor kezdj heti egy alkalommal, majd fokozatosan növeld a mennyiséget. 

Görkori, biciklizés: Mind a kettő szuper, amikor térdfájásod van. A tereptől és bicikli esetén a váltóbeállítástól függ, hogy mennyire erős az edzés.

Úszás: Az egyik legjobb nyári sport, hiszen ilyenkor természetes vízben is úszhatsz, nemcsak medencében. Egyrészt jót tesz az ízületeknek, másrészt a stresszoldásban is segít. Igyekezz magas pulzusszámot tartani, így remek aerob edzésed lesz.

TRX vagy szabad testsúlyos, súlyzós edzés a szabadban: Az erősítő edzések legjobb tulajdonsága, hogy csökkenti az inzulinrezisztenciát, hiszen az izomtömeget növeli. És természetesen szépen csökkenti a zsírszövet mennyiségét is. Ha szeretnéd, akkor súlyzókkal edzhetsz a kertben, vagy akár egy parkban is.

Tenisz, tollas: Ne feledd el magasan tartani a pulzusodat. Most ne kényelmesen játssz, hanem intenzíven! Akkor felér egy futással is. 

 

Lehet, hogy szívesen kiegészítenéd a listát, hát ne fogd vissza a gondolataidat, írj nekünk! És ne feledd, a legfontosabb, hogy minden nap mozogj, körülbelül fél órát! Végre itt a nyár, így kreatívan megteheted! Hajrá!