10+1 ok, hogy miért jó az otthoni edzés

edzés tippek, edzés reggel, edzés este

Most bizonyosan eszedbe jut minden, amit eddig elkövettél, hogy lefogyj vagy egészségesebben élj. Talán edzettél otthon, de talán nem tetszett. Nem tetszett, hogy mindig ugyanazt a DVD-t nézted, hogy nem tudtad jól csinálod-e. Esetleg nem nagyon fejlődtél, hiszen minden nap csak ugyanazok az izomcsoportok lettek megmozgatva. Netről kilestél pár “tutijó fogyis gyakorlatot”, belevágtál és nem ment… Meguntad…

Mégis, akkor hogyan kell jól csinálni? És miért jó ez az edzéstípus?

1: Idő. Nem is kell hangsúlyozni, hogy mennyire sokat jelent mindenkinek. Vannak azonban élethelyzetek, amikor ez az időfaktor valami elképesztően sokat tud jelenteni. Ilyen a friss anyukák, kisgyerekes anyukák helyzete, a multicégnél dolgozó nők, akik örülnek, ha végre a sok rohangálás és stressz után a békés otthonban lehetnek, a magas óraszámban dolgozók, vagy akik nem szeretik a konditermeket. Az otthoni edzés elvégezhető, amíg fő a vacsi, amíg a gyerek a leckét írja, hajnalban, vagy akár késő este is.

2: Saját magad diktálod a tempót. Na jó, ez csak a jól megválasztott program esetén igaz, hiszen a DVD-t elég nehéz a saját tempódra állítani.

3: Megtanulhatod a gyakorlatokat pontosan kivitelezni. Ha videó alapján csinálod a gyakorlatsort, akkor érdemes előbb megnézni a teljes felvételt, és csak utána elkezdeni.

4: Kényelem. Nem vesz plusz időt igénybe az utazás, és nem kell alkalmazkodni órarendekhez. Kényelmes és rugalmas.

5: Ha szeretnéd, egyből jöhet a jutalom, egy kis kényeztetés, legyen az egy finom vacsi, vagy egy jó kis fürdő.

6: Kedvet kaphat a családod. Lehet, hogy jövő héten a tini lányod, vagy a férjed is csatlakozik, így mindenki egészségéhez hozzájárulsz, nem csak az egészséges ételekkel, de a példamutatásoddal is.

7: Apropó példamutatás, nem csak a családod tekint majd jó példának, de a baráti/munkatársi köröd is, akik hamarosan elkérik a “tuti receptet”. Jó érzés, hogy meg tudod mutatni, mit lehet elérni pár eszközzel és az otthoni körülményekkel.

8: Bármikor kiegészíthető kardióval, ehhez sem kell terembe menni. Akár ugrálókötél, outdoor kardió is beilleszthető.

9: Egy jól beállított otthoni edzéssel szuperül fejlődhetsz, csak profi legyen, aki előírja a gyakorlatokat.

10: Változatos. Lehet egy tucat videód, amiket variálhatsz, így minden héten más-más gyakorlatsort csinálhatsz meg, amelyek egymásra épülnek, így biztosítva a fejlődést.

+1: Gazdaságos. Míg a személyi edző óradíja elég magas is lehet, főleg ha étrendi tanácsokat is ad, addig egy otthoni edzést ennek a töredékéből is kihozhatsz.