10+1 ok, hogy miért jó az otthoni edzés

edzés tippek, edzés reggel, edzés este

Most bizonyosan eszedbe jut minden amit eddig elkövettél, hogy lefogyj és/vagy egészségesebben élj, talán edzettél otthon. Talán nem tetszett. Nem tetszett, hogy mindig ugyanazt a DVDt nézted, hogy nem tudtad, hogy jól csinálod-e, esetleg nem nagyon fejlődtél, hiszen minden nap csak ugyanazok az izomcsoportok lettek megmozgatva. Netről kilestél pár “tutijó fogyós receptet”, belevágtál, és… nem ment. Meguntad. Szóval mindig újabb és újabb DVDk kellettek, és néha sajnos épp gyengébb gyakorlatokra fizettél be, mint az előző DVD anyaga.

Mégis, akkor hogyan kell jól csinálni? És miért jó ez az edzéstípus?

1: Idő. Nem is kell hangsúlyozni, hogy mennyire sokat jelent mindenkinek. Vannak azonban élethelyzetek, amikor ez az időfaktor valami elképesztően sokat tud jelenteni. Ilyen a friss anyukák, kisgyerekes anyukák helyzete, a multicégnél dolgozó nők, akik örülnek ha végre a sok rohangálás és stressz után a békés otthonban lehetnek, a magas óraszámban dolgozók, akik nem szeretik a konditermeket, stb. Az otthoni edzés elvégezhető amíg fő a vacsi, amíg a gyerek a leckét írja, vagy épp hajnalban, esetleg késő este.

2: Saját magad diktálod a tempót. Na jó, ez csak jól megválasztott program esetén igaz, hiszen a DVDt nem lehet saját tempónkra állítani. De egy neked emailben személyesen kiküldött edzésterv alapján végzett gyakorlatok tempóját te diktálod, bár nyilván vannak instrukciók a hatékonyság érdekében.

3: Megtanulhatod a gyakorlatokat pontosan kivitelezni: Ez szintén lehet nehéz DVDk esetében, ekkor érdemes a gyakorlatsor elsajátítása miatt előbb megnézni a teljes felvételt, és csak utána elkezdeni. Ha nálunk edzel, akkor minden gyakorlat elmagyarázva a rendelkezésedre áll, annyiszor nézhetsz meg egy gyakorlatot ahányszor szeretnél.

4: Kényelem: Nem vesz plusz időt igénybe az utazás, és nem kell alkalmazkodni órarendekhez. Kényelmes és rugalmas.

5: Ha szeretnéd egyből jöhet a jutalom, egy kis kényeztetés, legyen az egy finom vacsi vagy egy jó kis fürdő.

6: Kedvet kaphat a családod: Lehet, hogy jövő héten a tini lányod, vagy a férjed is csatlakozik, így mindenki egészségéhez hozzájárulsz, nem csak az egészséges ételekkel, de a példamutatásoddal is.

7: Apropó példamutatás: Nem csak a családod tekint majd példának, de a baráti/munkatársi köröd is, akik hamarosan elkérik a “receptet”. Jó érzés, hogy meg tudod mutatni, mit lehet elérni pár eszközzel és az otthoni körülményekkel.

8: Bármikor kiegészíthető kardióval, ehhez sem kell terembe menni. Akár ugrálókötél, outdoor kardió beilleszthető.

9: Egy jól beállított otthoni edzéssel is szuperül fejlődhetsz, csak legyen profi, aki előírja a gyakorlatokat.

10: Változatos: Lehet egy tucat DVDd, amiket variálhatsz. Vagy lehetsz nálunk is edzett, így minden héten más-más gyakorlatot kapsz, amelyek egymásra épülnek így biztosítva a fejlődést.

+1: Gazdaságos: Míg a személyi edző óradíja elég magas is lehet, főleg ha étrendi tanácsokat is ad, addig egy DVD végén is általában vannak ilyenek. Ha speciális étrendre van szükséged, vagy szeretnéd, ha ez is a céljaidnak megfelelő lenne igazodva a napi edzéshez, akkor napi étrendet kell íratnod a személyi edződdel, vagy dietetikussal. Vagy lehetsz gazdaságos és kihasználhatod azt, hogy nálunk a heti változatos edzésterveken kívül ajánlott heti menüt, bevásárlólistát, és komoly online oktatást is kapsz, hogy ne csak a tested fejlődjön, de a tudásod is. Persze felár nélkül 🙂