Reszegi Anita edző tippjei kisgyerekes anyukáknak

játszó gyerek

A múltkori posztban írtunk jópár tippet anyukáktól anyukáknak. Reszegi Anita, akinek nem csak szenvedélye, de munkája is a sport még több tippet szeretne adni nektek. Akik már tagjaink az online életmód programban tudják, hogy Anita egy jól felépített, erőteljes, kb 45 perces edzéssorozatot szokott mindenkinek összeállítani. Miért? Hát persze… ő is gyakorló anyuka, ráadásul rengeteget utazik, sőt egyre több médiamegkeresése is van.

Szóval nem csak profi, de tényleg átérzi a kisgyerekes anyukák nehézségeit. Igen vicces sztorikat szokott velem megosztani, de lássuk a tippeket:

  • Nyaraláskor, séta közben is lehet játékosan edzeni, például kitöréses lépésben menni, főleg dombra fel 🙂
  • Játszótérre én szoktam kivinni labdát, frizbit és tollasütőt, sportcipőt húzok, és focizok, szaladgálok a frizbi után a gyerkőccel, ami szintén jó kis fizikai aktivitást és vidám sportélményt nyújtó közös program. Sokat nevetünk, miközben észrevétlenül jót “edzünk”. És a gyerekkel ily módon megszerettetjük a mozgást, mintegy ráneveljük. Mindenki élvezi és mindenkinek hasznos. 😉
  • Mi szoktunk közösen bringázni, de csak pár hónapja tud biztonságosan egyedül tekerni. Előtte én hurcoltam a fenekét a biciklin, ami hídra fel hídra le enyhén szólva fárasztó volt.
  • Az én kisfiamban pezseg a versenyszellem. Szokott nekem és a családtagoknak futóversenyt hirdetni, amikor azért néhány sprint megemeli a pulzust és pörgeti az anyagcserét. Miután kifárad, jön az én időm. Mialatt játszik, tesz-vesz a kertben, én lenyomok jó néhány guggolást, guggolásból felugrást és fekvőtámaszt, tolóckodást a lépcsőn. Az efajta mozgáshoz mindenképp javaslom a bemelegítést. A 4 éves gyerekem már olyan rutinos ebben – bár nincs tudatában a fontosságával – hogy ő maga elkezdi a karkörzést és helyben járást, csak épp “beedzésnek” hívja. 🙂
  • Én imádom továbbá a szabadtéri edzést, pl. parkban egy padot kisajátítva lenyomni egy jó kis comb-popsi programot egylábas fellépésekkel, padra felugrással vagy guggolással pad szélét érintve. Mindeközben a gyerekem vagy elfoglalatoskodik a természettel (ágakat gyűjt,hogy aztán együtt kardozzunk, vagy a bogarak, hangyák csodás életét szemrevételezi), netán elmerül más gyerekek társaságában vagy a homokozóban. Mondjuk ehhez az elhagyatottabb parkokat részesítem előnyben.
  • Nagyon jó találmánynak tartom továbbá a kondiparkokat, pláne játszótér mellett kialakítva, ahol nem “ciki” az utcán edzeni, és rálátsz a gyerekre, hogy miközben ő bazi jól érzi magát, te bazi jót edzhess a lakás falain kívül. 🙂 Aztán jöhet egy fincsi, egészséges ebéd vagy vacsi, ami visszapótolja az elégetett kalóriákat.

Továbbra is várjuk a facebook-on a tippjeiteket, írjátok meg levélben, és mi újabb bejegyzést tudunk írni belőle. Az online életmód programunk tagjainak pedig jó edzést és finom ételeket! (Mi garantáljuk, hogy megtesszük a magunkét!)