Timi bejelentkezik 4

1467632662358

Sziasztok!

Legutóbbi bejelentkezésem óta 1 barátnőm és 1 munkatársam váltott teljes életmódot, köszönhetően annak a programnak, amit én is követek. Hála! 🙂

Mai témám: Időgazdálkodás. Azt kérded, mi közöm nekem hozzá? Pedig az egyik leggyakoribb mondat amit hallok, már múltkor is írtam, a tv műsorok és társaik ugye, hogy “nekem nincs időm fogyókúrázni.” Ilyenkor a leggyakrabb mondat, ami elhagyja a szám: ez nem fogyókúra, nem ideiglenes, hanem egy életre szóló minőségi váltás az életemben. Egyszerűen csak elegem lett abból, hogy lusta voltam a saját egészségemre figyelni… mi kell ennél több motiváció? Miért várjuk meg amíg komolyabb betegség képében jelez a szervezetünk?

Aztán jött a váltás. Időgazdálkodás-újratervezés. Nem az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy milyen ételeket kell ennem, (mert ehhez megkaptam minden tudást a Személyre Szabott Edzés csapatától) hanem az, hogy mikor vegyem meg az élelmiszereket, mikor készítsem el és hogy időt találjak az edzésre. Először  lehetetlennek tűnt, majdnem fel is adtam bevallom őszintén. De kicsit jobban belementem, körbejártam a témát és valahogy mégis tudtam időt találni. Szokás mondani: mindenkinek arra van ideje, amire szakít. Hát valahogy így.

A reggeli időbeosztás ment a legnehezebben. Könnyen ébredő típus vagyok, mégis nehezen szántam rá magam, hogy korábban keljek a reggeli végett. Ezelőtt amilyen táplálkozási baklövés csak létezett a világon, azt én mind elkövettem. Ide tartozott, hogy soha! nem reggeliztem. Általában reggel 8 körül egy gyors felszívódású, ám annál tovább tartó idegrohamot szoktam kapni, nem pedig fehérjét, rostokat meg lassú felszívódású szénhidrátot… Vagyis kaptam. Mindez kiküszöbölhető egy megfelelő reggelivel, tudtad? És még a családod szerint is jobbfej leszel 😀
Most már be akarom tartani a tanultakat, muszáj itthon teljes kiőrlésű pékárut tartanom, már magunknak sütöm, ezt eszi a família 🙂 Erre is sikerül időt szakítani, képzeld 🙂 Sajnos kiderült, hogy az, amit eddig kedveltünk csak a nevében teljes kiőrlésű. Az összetevői így kezdődnek: Fehér liszt… Reggelire a pékáru így tehát adott.

Korábban mindig össze-vissza ettem, mikor hol ért utol az éhség és épp mi esett a kezem ügyébe, ezért nem volt kérdés, hogy este farkaséhesen rávetettem magam az utolsó morzsára is… Ezen is segítettem az időújrakigazdálkodásommal 🙂 Minden nap úgy indulok útnak, hogy tudom mit fogok enni és akkor amikor kell. Ha van rá időm hát szuper, ha pedig nincs hát kerítek!

Kezd meg a te saját Újratervezésed! Vannak szebb utak is, merj változtatni! 😉