Hajdíszek menyasszonyoknak

bride-s-hair-1623973-639x853

A hírlevél feliratkozók már megkapták eheti levelemet, amelyben a fátylakról írtam nekik. Lássuk mi a helyzet hajdísz fronton is! Ha szeretnél Te is velünk készülni az esküvődre, tippeket és ötleteket meríteni, iratkozz fel bátran.

 

A hajdíszek fátyolhoz, virágdíszekkel együtt, de önmagukban is tűzhetők a frizurához. Ha magabiztosan választasz kiegészítőket a hétköznapokban is, akkor tudni fogod, hogy mi áll jól Neked, és hogyan tudod feldobni a megjelenésedet. Vannak, akik szeretik, ha bizonyos kiegészítőjük kitűnik, mások jobban szeretik a harmóniát, s arra törekednek. Azonban ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor kérj ki bátran egy hozzáértő véleményt, ugyanis nem csak a ruhához, hanem a cipőhöz, a csokrodhoz és ha lesz, akkor a fátyladhoz is igazítanod kell a további kiegészítőket!

Hajdísz kiválasztásánál is több tényező játszik közre:

  • Vegyük például a hajad tömegét: rövid hajú menyasszonynak is gyönyörű fejdíszeket lehet vásárolni, de bizonyos csatos díszek nem fognak megállni a hajukban, mert azokat nincs mihez rögzíteni.
  • A fátyol is beleszólhat a további hajékszer viselésébe. Ha a fátylat nem szeretnéd levenni a szertartás után, akkor érdemes a két elemből egy kiegészítőt készíteni: pl.: egy apró korona egy konty alá tűzött habos fátyollal tökéletes megoldás lehet!
  • Ezek a nagyobb díszek akkor érvényesülnek a hajban, ha nem veszi el róluk a figyelmet más feltűnő ékszer.
  • Kontyhoz vagy félig felfogott frizurához romantikus hatást kelt, ha a hajadba elvétve gyöngyszemek vagy apróbb virágok vannak beletűzve.
  • Bájos megoldás, ha a ruha anyagából készített haj- vagy fejpántot viselsz. Ilyenkor a csipke szépsége miatt nem kell túldíszíteni a kiegészítőt, elég ha lazán össze van kötve a hajadban.

Mindezeket persze nem csak fehérben álmodhatod meg, hanem színesben is. Mint a cipőnél már láthattuk, itt is játszhatunk a színekkel. Kiindulópont lehet a csokrod, a körömlakkod, vagy épp a cipő színe, vagy a sminked… Ezekkel mind összehangolhatod a fejdísz színeit. Hiszen ne feledd: ilyen apróságok adják egy esküvő báját és teszik egésszé, tökéletessé azt! 🙂
Egy kis kacérkodás a színekkel belefér. Két, esetleg három kiegészítőt össze lehet illeszteni színben vagy árnyalatban, de a ruhád színét leszámítva például mindent zöldben elképzelni nem jó ötlet.
A túldíszítettségnek is megvan a helye és ideje, de egy menyasszonynak valahol mégis érdemes meghúznia a határt, és megmaradnia az elegáns, ízléses, az eseményhez illő megjelenésnél! 😉

crown-1185179-639x384